20 de gen. 2011

XINA GUANYA ESPANYA EN NOMBRE DE TURISTES



L'OMT preveu que el sector turístic espanyol tanque els comptes de 2010 amb 53 milions de visitants estrangers.

Un cop més, Espanya cedeix terreny davant l'ascens imparable dels països emergents. Aquesta vegada, en una font d'ingressos bàsica, un sector fonamental en l'engranatge econòmic i laboral: el turisme. La considerada «locomotora» del producte interior brut durant el «miracle espanyol» n'ha deparat una de freda i una de calenta en les últimes setmanes. Si fa uns dies es va saber que el nombre de turistes va créixer l'any passat un 1,4%, després de tres exercicis consecutius de caigudes, l'Organització Mundial de Turisme (OMT) va anunciar dilluns que, segons les seves previsions, Xina, amb 56 milions de viatgers, s'ha convertit en el tercer destí preferit pels turistes, en superar a Espanya, que baixa fins a la quarta posició amb 53 milions de visitants.

L'ascens del gegant oriental coincideix amb una tendència generalitzada de recuperació. L'any passat, el nombre de turistes a tot el món es va elevar fins els 935 milions, un 6,7% més que en l'exercici anterior. Un notable contrast amb les dades registrades durant 2009, en el qual el sector va experimentar un descens del 4%. Va ser tal l'impuls de la millora en els indicadors que el turisme ha aconseguit donar l'esquena a la crisi, ja que va superar en 22 milions de turistes el màxim de 913.000.000 assolit el 2008, quan l'empremta de la recessió en l'economia mundial havia començat a esbossar-se.

Segon en ingressos
La dada positiva és que, tot i que baixa un lloc en el rànquing per nombre de visitants, Espanya es manté com a segon Estat amb majors ingressos, només per darrere dels EUA. Crida l'atenció l'enfortiment de les economies emergents. Asia va portar la veu cantant en la reanimació del sector, en avançar amb la major taxa de creixement (amb un 13%) i batre, gràcies als seus 204 milions de visitants, el rècord de l'any anterior, que va tancar en 181 milions. Àfrica, per la seva banda, l'únic continent que va deixar enrere 2009 amb nombres positius, va consolidar el seu creixement: pujant un 6%, amb 49 milions d'arribades.

«El turisme internacional es va recuperar fortament en 2010», va destacar el secretari general de l'Organització Mundial del Turisme, Taleb Rifa, que va qualificar de «bona notícia» la reanimació del sector. "Espanya ha pogut absorbir els efectes de la crisi amb un creixement sòlid però modest", va subratllar en referir-se al mercat turístic espanyol, per al qual va calcular un creixement d'entre el 2% i el 4% per al present any.

De nou, les aerolínies de baix cost es van imposar a les tradicionals a tot l'Estat. Les «low cost» van transportar 31.770.000 de viatgers (un 5,9% més que el 2009), davant els 25.740.000 (un 2,1% positiu) de la resta de companyies.

L'organització posa l'accent en que les xifres no són definitives i que es basen en estimacions, obtingudes en aplicar l'evolució mitjana del trànsit turístic. No obstant això, són suficients per posar de manifest el debilitament del mercat europeu. L'evolució d'Europa va ser més lenta que a la resta de les regions mundials, amb un increment del 3% (fins a els 471 milions d'arribades). L'OMT ho atribueix a l'erupció del volcà islandès Eyjafjallajokull i al flagell dels mercats durant la crisi de deute públic. "Encara que el sector va cobrar impuls a partir de la segona meitat de l'any amb un exercici superior a la mitjana d'alguns països, no va ser suficient perquè els resultats generals revertiren les pèrdues de 2009", va assenyalar l'organització en un comunicat.

Laulauenlaseuatinta

Laulauenlaseuatinta
https://laulauenlaseuatinta.carrd.co/

La Guerra de Successió a Vila-real

Himne a Vila-real (1274-2024)

Posts més consultats

Visualitzacions de pàgina l'últim mes