9 de nov. 2009

EL MUR DE BERLÍN (THE WALL)La nit del 9 de novembre del 1989, la frontera que separava la capital alemanya de l'est amb la de l'oest va esfondrar-se i va donar pas a un nou país reunificat. Les dues Alemanyes quedaven unides de nou després de molts anys de separació, i amb aquest esfondrament moria també un dels símbols més característics de la guerra freda.Per commemorar l'aniversari, durant tot el novembre, TV3, el 33 i el 3/24 oferiran especials dedicats a analitzar la història que acompanya la creació i caiguda del mur i les repercussions socials, econòmiques i polítiques que la seva desaparició ha tingut per a tots els europeus.

Els "Telenotícies" de TV3 seguiran des de la capital alemanya els diferents actes que commemoren l'aniversari de la caiguda del mur i l'inici de la reunificació europea. El corresponsal de la cadena a Brussel·les, Martí Anglada, es desplaçarà fins a la capital alemanya per explicar "20 anys després" cap a on mira Alemanya, Europa i el món. A més, des del dia 7, els "TelenotÍcies" recuperaran en diferents reportatges imatges d'arxiu històriques d'una nit que va canviar el món.

A la cobertura dels informatius diaris, també protagonista de les rodes del 3/24, se suma també la cadena de notícies de TVC des de "L'entrevista", que aprofundirà en el tema amb una conversa amb el líder dels estudiants txecs Vaclav Bartuska, empresonat un any abans de la caiguda del mur.


30 minuts (TV3) - 08/11/2009
Altres murs
Vint anys després de la caiguda del mur de Berlín, Alemanya torna a ser un sol país, però continua havent-hi murs invisibles que encara separen els alemanys de l'est i de l'oest? Un equip de "30 minuts" ha estat a l'Alemanya de l'est per veure quin balanç fan els seus habitants de la situació actual.
L'entrevista (Canal 3/24-TV3) - 09/11/2009
20 anys sense el mur de Berlín
En parlem amb Klaus Nagel, professor de Ciències Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra.
El muro de Berlín cayó frente a las cámaras de TVE
08-11-2009. Hace 20 años el mundo asistió con entusiasmo a la caída del muro de Berlín. Como les decía antes, la primera puerta de aquella frontera se abrió justo ante las cámaras de TVE, allí estaba en ese momento uno de nuestros equipos.

"Another brick in the wall", de Pink Floyd (1979)

"Another brick in the wall", de Pink Floyd (1979)


EL MUR DE BERLÍN: REPORTATGE FOTOGRÀFIC


P.D.- Gràcies a Laia, Jose -sense accent- i Laura per les fotos.


====================================================

Laulauenlaseuatinta

Laulauenlaseuatinta
https://laulauenlaseuatinta.carrd.co/

La Guerra de Successió a Vila-real

Himne a Vila-real (1274-2024)

Posts més consultats

Visualitzacions de pàgina l'últim mes