13 d’oct. 2010

LA PROCESSÓ (IN)CÍVICA DEL 9 D'OCTUBRE



La violència només genera violència... A València, des del temps de la transició, és a dir, des de l'anomenada Batalla de València, la violència de l'extrema dreta s'ha fet l'ama del carrer i del corral, sobre tot cada 9 d'octubre. El problema no és si reclamen una senyera amb més metres o menys de franja blava, una ortografia secessionista per a consolidar el "problema de la llengua" i seguir usant el castellà tant a nivell oral com escrit... el problema més greu s'anomena KALE BARRAKA, és a dir, la violència als carrers del Cap-i-casal contra el partits nacionalistes que reconeixen la unitat de la llengua (de valencians, balears i catalans) i els partits progressistes i d'esquerres en general.

Enguany, però, ha estat la primera vegada en la Història de la Democràcia que la Policia Nacional ha protegit, especialment, un grup de valencianistes demòcrates i valents que amb el lema Som una nació han pogut seguir la processó (in)cívica allà on els membres més violents de l'extrema dreta (anti)valenciana volien barrar-los el pas, és a dir, com han vingut fent cada any, fins ara, en un acte on, se suposa, pot participar qualsevol valencià o ciutadà en general que s'estima la terra valenciana siga del BLOC Nacionalista Valencià, d'Iniciativa, d'Esquerra Unida, d'Esquerra Republicana, del PSOE, del PP o d'Unió Valenciana, però que, en la realitat, mai havia estat així perquè l'extrema dreta s'havia apropiat d'aquesta manifestació qualificada pels valencianistes assenyats, des de finals de la dècada dels setanta, d'incívica.

.................................................................................



Llegiu l'article del PICA'M on narren els fets del darrer 9 d'octubre a València, Cap-i-Casal:


El passat 9 d’octubre un grup de valencianistes va participar de la processó cívica a la Ciutat de València amb l’objectiu de reivindicar la nostra condició de nació i obrir un espai de normalitat democràtica en un acte oficial usurpat per l’extrema dreta . El dispositiu policial va impedir que els nacionalistes foren agredits per un grup d’ultres violents que reivindiquen descaradament este intent d’agressió al següent vídeo. Al vídeo podreu vore la impotència de qui es sent desemmascarat en el seu fals valencianisme i insultat per la valentia de la defensa de la democràcia i s’expressa amb l’odi i la violència habitual de qui no pot oferir més a la societat valenciana que crispació.

Amb tot, el Centre d’Actuació Valencianista Faustí Barberà, que impulsava la comitiva valencianista, pugué completar el recorregut de la processó amb la seua pancarta “Valencians: som una nació”.

Laulauenlaseuatinta

Laulauenlaseuatinta
https://laulauenlaseuatinta.carrd.co/

La Guerra de Successió a Vila-real

Himne a Vila-real (1274-2024)

Posts més consultats

Visualitzacions de pàgina l'últim mes