9 de maig 2014

GUIA SOBRE LES ELECCIONS EUROPEES 2014

El Parlament Europeu està actualment format per 766 diputats escollits als 28 Estats membres de la Unió Europea. Des de 1979, els diputats són elegits per sufragi universal directe per un període de cinc anys. El Tractat de Lisboa, que va entrar en vigor l’1 de desembre de 2009, estableix en 751 el nombre d’eurodiputats. És per això que després de les eleccions del 22-25 de maig de 2014 es reduiran en 15 els escons a l’Eurocambra. Espanya, que funciona com a circumscripció única a les eleccions europees, compta amb 54 eurodiputats, xifra que mantindrà després dels comicis. 
 

creus que no tens poder?

Els temps canvien i nosaltres canviem amb els temps. Des de les darreres eleccions europees han canviat les regles del joc. El Parlament Europeu té més poder, tant per establir la direcció política d’Europa com sobre les decisions diàries que ens afecten a tots. Que el Parlament Europeu tingui més poder vol dir que tothom pot tenir més influència, més capacitat per abordar els nostres problemes, més recursos per canviar el que calgui canviar, més fermesa per conservar el que vulguem conservar.



dossier de premsa

Aquest fullet ofereix una guia ràpida sobre el paper i la feina del Parlament Europeu, així com una visió general de l’abundant material disponible en el dossier de premsa online i en el lloc web sobre les eleccions. 



la Unió Europea al món

A l’escena internacional, la Unió Europea és un model de solidaritat, seguretat, estabilitat i cooperació política. Europa és també el líder mundial en ajudes al desenvolupament. Amb aquestes ajudes, la Unió Europea es posiciona en el mapa com una peça clau a nivell mundial.

Altres exemples d’ajudes al desenvolupament són els acords de comerç i de col·laboració. A través d’aquests acords, la Unió Europea comparteix i estén els seus valors més enllà de les seves fronteres, tot defensant els drets humans i la protecció del medi ambient i afavorint les pràctiques de bon govern.


Laulauenlaseuatinta

Laulauenlaseuatinta
https://laulauenlaseuatinta.carrd.co/

La Guerra de Successió a Vila-real

Himne a Vila-real (1274-2024)

Posts més consultats

Visualitzacions de pàgina l'últim mes