23 de des. 2011

EL GOVERN DE MARIANO RAJOY BREY


Un mes i un dia després de guanyar les eleccions, el president del Govern, Mariano Rajoy Brey, va comparéixer a La Moncloa per anunciar l'estructura del seu Govern i els noms dels seus ministres que són els següents:
-Vicepresidenta, ministra de Presidència i portaveu, SORAYA SÁENZ DE SANTAMARIA
- Afers Exteriors i Cooperació, JOSÉ MANUEL GARCÍA MARGALLO
- Educació, Cultura i Esports, JOSÉ IGNACIO WERT ORTEGA
- Energia i Turisme, JOSÉ MANUEL SORIA LÓPEZ
- Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, MIGUEL ARIAS CAÑETE
- Economia i Competitivitat, LUIS DE GUINDOS JURAT
- Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, ANA MATO ADROVER

En total, són 13 ministres, el Gabinet més reduït de la democràcia, amb un membre menys que els que va tenir l'Executiu de José María Aznar de 1996, fins avui el menor d'aquesta etapa.

L'estructura del Govern de Rajoy té una vicepresidència menys que l'últim de José Luis Rodríguez Zapatero, que comptava amb una vicepresidència d'Afers Econòmics i una altra de Política Territorial.

No obstant això, en l'única vicepresidència del Gabinet, que ocupa Soraya Sáenz de Santamaría, s'acumulen els càrrecs de vicepresidenta primera, ministra portaveu i també ministra de la Presidència.

Al mateix temps, es reorganitza l'àrea econòmica, amb Cristóbal Montoro com a titular d'Hisenda i Administracions Públiques i Luis de Guindos com a responsable d'Economia.


UN GOVERN D'HOMES SEXAGENARIS
Aquest Gabinet és el de més edat mitjana de la democràcia espanyola, amb una mitjana de 55,5 anys inclòs el propi cap de l'Executiu, és a dir, aquest Govern supera en 3,2 anys el que va nomenar José Luis Rodríguez Zapatero el 2008, que era fins ara el més longeu des de 1977.

El "iaio" del nou Govern és el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, amb 67 anys. Després d'ell va el seu company de Defensa, Pedro Morenés, que té 63. Amb 61 anys coincideixen els titulars d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro; d'Interior, Jorge Fernández Díaz; d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, i d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert. Per sobre de la mitjana també hi ha el mateix president Rajoy, que suma 56.

Ja per sota, la resta: la ministra de Foment, Ana Pastor, té 54, els encarregats de Justícia i Indústria, Alberto Ruiz-Gallardón i José Manuel Soria, 53, la titular de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, 52 , i el d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, 51. Els membres més joves del nou Govern són dues de les quatre dones que el componen: la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, que té 44 anys, i la benjamí que, paradoxalment, és la seva vicepresidenta i ministra de la Presidència, Soraya Sáenz de Santamaría, que a penes ha complit els 40.

A l'extrem contrari al gabinet de Rajoy, els dos governs més joves de la democràcia van ser els dos primers de Felipe González, amb 42,4 i 44 anys de mitjana, i darrere d'ells el primer de José María Aznar (45,9) .

LES PORTADES DELS PRINCIPALS PERIÒDICS SALUDANT EL NOU GOVERN

Laulauenlaseuatinta

Laulauenlaseuatinta
https://laulauenlaseuatinta.carrd.co/

La Guerra de Successió a Vila-real

Himne a Vila-real (1274-2024)

Posts més consultats

Visualitzacions de pàgina l'últim mes