2 d’abr. 2011

MADRID, L'AUTONOMIA MÉS COMPETITIVA


La Comunitat de Madrid és la regió més competitiva d'Espanya. Supera Catalunya en 47 llocs en el rànquing europeu per regions i en 112 al País Basc, segons Eurostat.


Madrid (EUROPA PRESS) .- La Comunitat de Madrid és la regió espanyola més competitiva, segons ha mostrat l'última edició de l'Índex de Competitivitat Regional de la Unió Europea, que publica l'oficina comunitària d'estadística, Eurostat, sobre un total de 271 regions, ha informat el Govern regional.


La regió madrilenya supera en 47 llocs a la segona regió espanyola, Catalunya, mentre que el País Basc es troba 56 posicions més avall, Navarra 100 i Andalusia 134.

La Comunitat es troba també per davant d'algunes regions tan importants com Llombardia, gairebé 40 més enrere que la de madrilenya.


La situació de la Comunitat contrasta amb la posició que ocupa el conjunt d'Espanya, que es troba a la segona meitat de les nacions comunitàries en matèria de competitivitat, en ocupar el lloc 14 d'un total de 27.


Reducció de costos laborals

L'informe d'Eurostat ha confirmat les dades de l'Enquesta trimestral de Cost Laboral de 2010, que ha assenyalat que a la Comunitat disminueixen els costos laborals mentre s'incrementen a Espanya.


Al mateix temps, es confirma també que Madrid és la regió espanyola on més salaris tenen els seus treballadors, en tenir una major qualificació, fet que es compatibilitza amb aquest menor increment del cost laboral gràcies a una major productivitat de la regió madrilenya.


"La Comunitat de Madrid, amb la seva major competitivitat, aconseguida gràcies a la contenció dels costos laborals ia la major estabilitat de preus, aconsegueix generar un marc atractiu perquè les inversions empresarials es dirigeixin a la nostra regió, tal com demostra el nostre lideratge també en la recepció d'inversions estrangeres i empresarials, 3 de cada 4 euros des de 2007 ", ha informat el director general d'Economia, Estadística i Innovació Tecnològica, José María Rotellar.

A més, la major competitivitat i productivitat de la Comunitat permet atreure també a treballadors d'altres regions, per les seves majors oportunitats de desenvolupament laboral i professional.


De fet, la regió madrilenya, enmig de la crisi econòmica actual, és percebuda pels treballadors com el lloc on anar per aconseguir una feina, que en altres regions veuen més difícil aconseguir.

"Prova d'això és l'increment important de la població i de la taxa d'activitat a la Comunitat de Madrid, segons mostra l'EPA, activitat que absorbeix amb la generació d'ocupació, mentre es destrueix a Espanya", ha subratllat Rotellar.


"Les polítiques liberals que, al marge de les seves competències aplica la Comunitat de Madrid, generen un entorn més productiu, competitiu i amb més poder adquisitiu, que atreu a empreses i treballadors a la Comunitat de Madrid i que la situen en el primer grup de regions més competitives d'Europa, en el primer lloc espanyol ", conclou José María Rotellar.

Laulauenlaseuatinta

Laulauenlaseuatinta
https://laulauenlaseuatinta.carrd.co/

La Guerra de Successió a Vila-real

Himne a Vila-real (1274-2024)

Posts més consultats

Visualitzacions de pàgina l'últim mes